Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Forthnet vs Vivodi Update

Σε συνέχεια του post περί Forthnet 2play και Vivodi ένα σύντομο update:

1. Η ταλαιπωρία μου με τη Forthnet συνεχίζεται. Η ταχύτητα ενός download δεν ξεπερνάει τα 25kb/s!!! Καλό ε; Σαν να μην έφτανε αυτό, γυρίσαμε από τις διακοπές και δεν έχουμε τηλέφωνο! Χρειάζονται γύρω στις 20-30 προσπάθειες για να κάνουμε κλήση και φυσικά χάνουμε και εισερχόμενες κλήσεις. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι ακόμα μια πονεμένη ιστορία. Φανταστείτε να μην έχετε τηλέφωνο ή τέλος πάντων για να καλέσετε θέλει πολύ κόπο και χρόνο, οι γραμμές τους να είναι κατειλημμένες ή να απαντάει τηλεφωνητής όπου αφού σας ζητήσει συγγνώμη σας λέει πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας καλέστε αργότερα και να κλείνει τη γραμμή, ή αν είστε τυχεροί μπαίνετε σε μια ατέλειωτη αναμονή. Σημειώστε εδώ πως δεν μπορείτε να τους καλέσετε από κινητό! Πόσο καλός άνθρωπος πρέπει να είναι κανείς για να το αντέξει όλο αυτό; Τελικά χθες με ενημέρωσαν πως όντως υπάρχει βλάβη (βραχυκύκλωμα) και πως η αποκατάστασή της θα γίνει από τον ΟΤΕ! Είδωμεν...

2. Έλαβα με email επιστολή της ΕΕΤΤ προς τη Vivodi η οποία αφού αναφέρει γύρω στις 80 καταγγελίες (μαζί κι η δική μου), την καλεί σε απολογία:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, η ΕΕΤΤ έχει γίνει αποδέκτης των παραπάνω σχετικών επιστολών, που επισυνάπτονται στην παρούσα, οι οποίες συνιστούν καταγγελίες συνδρομητών σας.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αναλυτικά, εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη της παρούσας, για τις απόψεις σας σχετικά με τα θέματα που αναφέρονται κοινοποιώντας την απάντησή σας και στους ενδιαφερόμενους καταναλωτές αντίστοιχα.

Με τιμή,


Τώρα πια έχω μπει στο χορό και χορεύω αλλά ρε γαμώτο μπορεί κάποιος να μου πει γιατί πρέπει να τα περνάω αυτά; τα αυτονόητα; Το δίδαγμα για μένα είναι πως αν δεν πάρει κανείς τη κατάσταση στα χέρια του, δεν υπάρχει τρόπος να προστατέψει τα συμφέροντά του ως πολίτης και ως καταναλωτής. Αυτή η κοινωνία είτε δεν είναι φτιαγμένη για ανθρώπους πολίτες, είτε βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο εκπολιτισμού.

----------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η γραμμή φαίνεται να δουλεύει και μάλιστα πολύ καλά αφού αποσύνδεσα το συναγερμό. Δεν είμαι σίγουρος αν έφταιγε ο συναγερμός ή αν έκανε κάτι η Forthnet ή ο ΟΤΕ. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω.

7 σχόλια:

Χάρης Ξανθόπουλος είπε...

O μοναδικός λόγος που τα περνάς όλα αυτά είναι πως όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι είναι σε βρεφικό στάδιο κυρίως σε ότι αφορά την τηλεφωνία. Εμείς οι πρώτοι είμαστε κάτι σαν beta testers τόσο των τεχνολογιών τους όσο και των ικανοτήτων των τεχνικών τους τμημάτων :-p

Ο δεύτερος είναι πως το δίκτυο καλωδίων (τοπικός βρόχος) του ΟΤΕ είναι πεπαλαιωμένος και τελείως άχρηστος, κυρίως σε περιοχές όπως η δική σου που η εγκατάστασή τους έγινε πριν ΠΟΛΛΑ χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ότι, ενώ μέχρι σήμερα με τις παλαιές τεχνολογίες τηλεφωνίας και ADSL του ΟΤΕ δεν είχαμε πρόβλημα γιατί άντεχαν τα καλώδια, σήμερα, που ζητάμε τα πολλά παραπάνω, τα καλώδια βγάζουνε δυο φάσκελα και τείνουν στις απορημένες μας φατσούλες...

Θα μου πεις τι φταίμε εμείς; Ε, έχουμε τις ευθύνες μας, αλλά ας μη το αναλύσουμε, γιατί θα αρχίσουμε την πολιτική ανάλυση :-p

.liketobite είπε...

Έτσι όπως τα λες είναι harris και αυτό ισχύει γενικότερα στη τεχνολογία όσο αφορά την εξέλιξη των πραγμάτων. Στο θέμα της ευθύνης επίσης θα συμφωνήσω αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως εδώ έχουμε την ιδιότητα του καταναλωτή που πληρώνει και έχει απαιτήσεις. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Αν θελεις να διαβάσεις τα χειροτερα μπες στο fenic.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Giati den "pianeis" mia Otenet na kaneis th douleia sou? Kai mh perimeneis kai polla polla me ta windows kai ta a8lia modem/drivers pou "xarizoun" oi "providers".

Alla to fthno einai kai akribo...

MadMacs '99

.liketobite είπε...

MadMacs'99 Να υποθέσω πως δεν έχεις καμία προκατάληψη με τα Windows, ε; Ok, το πιάσαμε το υπονοούμενο!

Πάντως από τότε η γραμμή δουλεύει σταθερά και το modem έχει κλειδώσει στα 12,5Mbits. Καλά δεν είναι;

Sotiris Pandis είπε...

Το πρόβλημα σου ήταν ο συναγερμός. Στην αίτηση που είχες κάνει στην Forthnet, υπήρχε σχετικό πεδίο για το αν έχει εγκατεστημένο συναγερμό. Εάν δεν το είχες τσεκάρει φταις εσύ, εάν το είχεσ τσεκάρει τότε φταίει η Forthnet.

.liketobite είπε...

Sotiris Ακριβώς. Τους είχα ενημερώσει περί συναγερμού αλλά μάλλον πήγε άπατο...