Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τι κοινό είχαν οι Henry Ford, Hugo Boss και ο Fritz Thyssen;

Και οι τρεις ήταν υποστηρικτές των ναζί (του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας). Εκτός από μεγάλοι χορηγοί του κόμματος, φρόντισαν να κάνουν και διάφορες εμπορικές συμφωνίες φυσικά προς όφελός τους αλλά και προς όφελος του Hitler.

Ο Hugo Boss ήταν αυτός που ανέλαβε τη σχεδίαση και τη κατασκευή των στολών του στρατού του Hitler. Αλλά και πριν ανέβει στην εξουσία ο Hitler, ο Boss είχε αναλάβει με μορφή χορηγίας, γιατί το κόμμα δεν είχε ακόμα αρκετούς οικονομικούς πόρους, να φτιάξει τις στολές των παραστρατιωτικών ναζί δηλαδή των ταγμάτων εφόδου και των Ες Ες. (http://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Boss)

Ο φίλτατος Henry Ford ήταν μεγάλος και γνωστός αντισημιτιστής. Εκτός λοιπόν από την έμπρακτη οικονομική υποστήριξη που έδειξε στο κόμμα των ναζί, κατά τη διάρκεια του πολέμου έθεσε τα εργοστάσιά του στην υπηρεσία της ναζιστικής κυβέρνησης. Και βέβαια τα οφέλη που αποκόμισε ήταν τεράστια. (http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Ford)

Ο Fritz Thyssen, ιδρυτής της Thyssen Group, γνωστής στην Ελλάδα από την εξαγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ήταν ακόμα ένας ένθερμος υποστηρικτής των ναζί καθώς ο ίδιος ήταν εθνικόφρονας. Έχοντας μια σημαντική θέση στην elite της κοινωνίας, και καθώς ήταν ο γίγαντας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, πριν ακόμα αναλάβει τη κυβέρνηση ο Hitler,  έδωσε στο κόμμα το 1923, 100.000 χρυσά μάρκα ($25,000) για να αποδειχθεί μεταπολεμικά πως η συνολική του εισφορά στο κόμμα ξεπέρασε τα 650.000 Reichsmarks. (http://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Thyssen)

Ακόμα ένα καμάρι της τότε διεθνούς πολιτικής σκηνής ήταν ο Prescott Bush. 
(http://www.guardian.co.uk/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar)
Πρόκειται για την εμπλοκή του παππού του τέως προέδρου George Bush στην εταιρία Brown Bothers Harriman (BBH) ως συνεταίρου και στην Union Banking Corporation (UBC) ως διευθύνοντα συμβούλου. Έχει πλέον επιβεβαιωθεί πως και οι δύο εταιρίες ήταν των ναζί. (http://www.thehiddenevil.com/nazis.asp)

Μερικές ακόμα μεγάλες εταιρίες που προκαλούν σοκ εξαιτίας της επωνυμίας τους είναι:

General Motors, Kodak, DuPont and Shell Oil (http://www.ranknfile-ue.org/uen_nastybiz.html)

IG Farben: μια τεράστια γερμανική φαρμακοβιομηχανία που γέννησε τις Bayer, Hoechst, και BASF(http://www4.dr-rath-foundation.org/PHARMACEUTICAL_BUSINESS/history_of_the_pharmaceutical_industry.htm)

Ο κατάλογος όμως δεν τελειώνει εδώ. Μερικές ακόμη διάσημες εταιρίες είναι οι: Morgan, Rockefeller, General Electric Company, Standard Oil, National City Bank, Chase and Manhattan banks, Kuhn, Loeb and Company.

Για όποιον έχει διάθεση να μάθει και ίσως να ανακαλύψει περισσότερα, οι πηγές του παγκόσμιου ιστού φαίνεται να είναι ανεξάντλητες.

Αυτό ήταν ένα ακόμα μικρό μάθημα ιστορίας που ελπίζω να ανοίξει το μυαλό μερικών αρτηριοσκληρωτικών, και να καταλάβουν για τι μούφες ιδεολογίες μιλάνε. Από την άλλη ελπίζω να βοηθήσει κάποιους άλλους να αποσαφηνίσουν και να διαχωρίσουν την έννοια της πολιτικής από τους "πολιτικούς".

Με μεγαλοστομία και έχοντας όρθιες και συντονισμένες τις κεραίες στις ανάγκες του λαού, εύκολα τον πλανεύεις. Άλλωστε η διαχείριση της μάζας ήταν κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Hitler παινεύονταν.

Διαβάστε και μερικά αποφθέγματά του.