Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

απορίες

- Πως κύριε Τσιτουρίδη ανακαλύψατε και ομολογήσατε τώρα τη διαφθορά στο κόμμα και στη κυβέρνησή σας; Μήπως ήταν άγνωστη λέξη για εσάς και έτυχε να διαβάσετε το λεξικό κου Μπαμπινιώτη στις διακοπές σας;

- Κύριε Παπανδρέου (aka Γιωργάκη) λέγοντας πως θα δώσετε αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού εννοείτε το 0,6% – 0,8%, έτσι δεν είναι; Δηλαδή η διαφορά από τις μηδενικές αυξήσεις που ανακοίνωσε ο κύριος Καραμανλής είναι 0,6% - 0,8% σωστά; Δηλαδή αν αφαιρέσουμε και το φόρο, η πραγματική αύξηση είναι γύρω στο 0,5%! Που σημαίνει πως ένας μισθωτός των €1.000 θα βάλει στη τσέπη του επιπλέον το ιλλιγιώδες ποσό των €5! Ειλικρινά πιο φθηνό ψηφοθήρα δεν έχω γνωρίσει! Αλλά μάλλον δεν έχετε και στενή επαφή με τη πραγματικότητα αν νομίζετε πως €5 μπορούν να ισοσκελίσουν τις εκροές που έχει να αντιμετωπίσει ο πολίτης.

- Κύριε Καραμανλή λέγοντας πως μας περιμένουν 2 δύσκολα χρόνια, προφανώς εννοείτε πως όχι μόνο δεν θα δούμε αυξήσεις αλλά θα μας ζητήσετε να σας δώσουμε και από πάνω. Δεδομένου όμως πως ο προϋπολογισμός της Ελλάδας είναι αρνητικός και λαμβάνοντας υπόψη πως σε συγκεκριμένο χρόνο πρέπει να καλύψετε τρέχουσες δημοσιοοικονομικές τρύπες, δεν μας είπατε πόσα χρήματα θα χρειαστείτε γι’αυτή τη διετία. Έχοντας υπόψη πως τα ετήσια έσοδα του κράτους είναι 40 δις και τα έξοδα 60 δις μπορεί να υπολογίσει κανείς πως ακόμα και αν φορολογούσατε 10.000.000 πολίτες, θα έπρεπε να πληρώσει ο καθένας €2.000. Κάνω κάπου λάθος ή κάτι δεν πάει καλά; (Κύριε Παπανδρέου, aka Γιωργάκη, ο παραπάνω συλλογισμός αναφέρεται και σε εσάς).