Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

βοῦς ο κοινός


βόδι ουδέτερο
  1. (ζωολογίαμηρυκαστικό κατοικίδιο ζώο μεγάλου μεγέθους που εκτρέφεται για το κρέας ή/και το γάλα του. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν στις αγροτικές εργασίες

  2. το αρσενικό βόδι που ευνουχίστηκε σε νεαρή ηλικία με σκοπό την καλύτερη πάχυνση κι εργασία
  3. (μεταφορικά) ο δυσκίνητος και νωθρός άνθρωπος, που, λόγω της μεγάλης σωματικής του διάπλασης, δε χακτηρίζεται από σβελτάδα
  4. (μεταφορικά) ο άξεστος, ο αγενής, ο αδιάκριτος
  5. (μεταφορικά) ο βραδύνους, ο ανόητος, ο βλάκας



Έχω θυμώσει. Έχω θυμώσει τόσο πολύ που πραγματικά πνίγομαι στην προσπάθειά μου να μην ασχοληθώ. Καταλαβαίνω βέβαια πως παραδεχόμενος κάτι τέτοιο είναι σαν να ομολογώ τη "νίκη" τους. Μια νίκη που μόνο ένα εξαγριωμένο κοπάδι από βόδια θα μπορούσε να έχει κερδίσει. Γιατί μόνο με αυτά έχουν ομοιότητες όπως η ελλειπής κατασκευή εγκεφαλικού φλοιού.

Έχω θυμώσει όμως και με αυτούς που επιτρέπουν να συμβαίνουν αυτά τα έκτροπα. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη παρά μόνο τη λέξη "επιτρέπουν". Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάποια άλλη που δικαιολογεί στο ελάχιστο τη στάση τους.

Δεν μπορώ να επαναλαμβάνομαι άλλο. Είναι σαν να κάνω το παπαγαλάκι τους.

Ο κόσμος θέλει λύση. Η κοινωνία δεν αντέχει τέτοιες συμπεριφορές. Αυτές οι τακτικές το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας γυρίζουν χρόνια πίσω. Δεν δίνω δεκάρα αν τρώνε ξύλο. Ας γίνουν μαύροι αν το θέλουν. Οι καταστροφές ξένης και δημόσιας περιουσίας, οι απειλές κατά ζωής, οι καταλήψεις και οτιδήποτε είναι ενάντια στο κοινό συμφέρον, πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. και χωρίς διάθεση παζαρέματος.

Στο κάτω κάτω τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνται τα πήραν και με το παραπάνω.