Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Κόκκινη κάρτα!

Με αφορμή την ηλεκτρονική πρόσκληση που έλαβα:

απαντώ επίσης ηλεκτρονικά.

Υπόψη κου Σταμάτη Νικηταρά

Οφείλω να σας ενημερώσω πως η χρήση από μέρους σας της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης χωρίς να σας την έχω γνωστοποιήσει και πολύ περισσότερο χωρίς τη συγκατάθεσή μου θεωρείται καταχρηστική και νομικώς παράνομη. Για τη πράξη σας αυτή χρησιμοποιείται διεθνώς ο όρος spam για τον οποίο υπάρχει ειδική νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή ένωση την οποία οφείλατε να γνωρίζετε. Επιπλέον η ηλεκτρονική διεύθυνση ενός φυσικού προσώπου θεωρείτε προσωπικό δεδομένο και ως εκ τούτου η κατοχή αυτής της πληροφορίας κρίνεται εκ νέου παράνομη και η χρήση της καταχρηστική.

Επιπλέον σας ενημερώνω πως οφείλετε να διαγράψετε αμέσως τα προσωπικά στοιχεία μου από το αρχείο σας (mailing list, database κλπ). Σε περίπτωση που σας διαφύγει και διαπιστώσω εκ νέου χρήση της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης ή άλλου προσωπικού μου στοιχείου με οποιονδήποτε τρόπο, σας ενημερώνω πως θα προβώ στην άσκηση των νομίμων δικαιώματών μου.

LikeToBite

Υ.Γ. Η παραπάνω επιστολή θα σας αποσταλεί και με email.

--------------------------------------------------------------------------

Για την ιστορία θα πω πως έχω ξαναλάβει spam email πολιτικού περιεχομένου από έναν υποψήφιο και επίδοξο βουλευτή. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μια πρόσκληση σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου των υπαλλήλων της Εμπορικής τράπεζας με τον οποίο ουδεμία σχέση έχω. Και στις δυο περιπτώσεις κοινό στοιχείο είναι η προσπάθεια προσωπικής προσέγγισης μέσα από στενές κομματικές γραμμές. Απόδειξη τούτου είναι η ατζέντα της συζήτησης στην οποία αναφέρεται ως διοργανωτής το περιοδικό Monthly Review και η ΚΟΕΛ της οποίας το λογότυπο αναγράφεται ευκρινώς. Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύω την ατζέντα καθώς περιέχει ονόματα και ιδιότητες των προσώπων που συμμετέχουν αλλά φυσικά παραμένει στη διάθεση μου και στη διακριτική μου ευχέρεια να τη χρησιμοποιήσω όπως νομίζω αν χρειαστεί.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

έλαβα κι εγώ στα σπαμ την ίδια πρόσκληση. δε μου φάνηκε τρομερό...
το μέιλ σου το έχεις κρυγό λάικτουμπάιτ; γιατί εγώ το θεώρησα φυσικό, αφού το έχω αναρτημένο στο προφίλ μου...
με ενδιαφέρει η σκέψη σου.

υγ. τον κύριο δεν τον ξέρω, δεν παίρνω μέρος υπέρ του ή εναντίον του. μιλάω για το γεγονόας.

.liketobite είπε...

Αγαπητέ/ή, το email μου δεν είναι κρυφό και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου με αφορμή το Blog.

Όμως εδώ υπάρχουν μερικά λεπτά σημεία που δεν πρόσεξε ο αποστολέας της πρόσκλησης. Πρώτα απ'όλα πρόκειται για ομαδική αποστολή και αυτό φαίνεται από το undisclosed recipients που αναγράφεται στη γραμμή των παραληπτών. Από αυτό είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία.

Επιπλέον αν ο κύριος ήθελε όντως να μου αποστείλει αυτή τη πρόσκληση προσωπικά, με δεδομένο ότι δεν με ξέρει, από που είναι ορμώμενος για κάτι τέτοιο;

Έχει συμβεί στο παρελθόν άγνωστοι άνθρωποι να μου απευθύνουν email για διάφορα θέματα (συνήθως ζητάνε συμβουλές) και εδώ ακριβώς είναι το σημείο που διαχωρίζει τη χρήση από τη κατάχρηση. Βεβαίως και τους έχω απαντήσει όπως πρέπει να ομολογήσω πως το ίδιο έχω κάνει και εγώ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν διαφέρει σε τίποτα απολύτως από το να ξεκινήσω να διαφημίζω το μαγαζί μου αποστέλλοντας εκατοντάδες email σε όλα τα αρσενικά της ελληνικής μπλογκόσφαιρας προωθώντας ερωτικά βοηθήματα!

Κι αν σας φαίνεται υπερβολικό το παράδειγμά μου, σκεφτείτε το λίγο και πέστε μου τα σημεία που διαφωνείτε.

m_stelios είπε...

Επιτέλους κάποιος άνθρωπος που σκέφτετε.Χώσε απλά.

.liketobite είπε...

αγαπητέ m_stelios δυστυχώς δεν είναι αρκετό να φωνάζουμε. Πρέπει να κάνουμε και κάτι...