Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Έλεος! Δεν χρειαζόμαστε άλλους Μεσσίες!

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται και επιπλέον οι πρωταγωνιστές του φορώντας μάσκες αρχαίας τραγωδίας, ανταγωνίζονται για ένα κότινο φτιαγμένο όχι από κλαδιά ελιάς αλλά από φλουριά!

Και πως να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν οι θεατές "πληρώνουν" να δουν αυτά τα ψώνια και τους επιβραβεύουν για να επιδυκνείουν περίσσιο θράσος κάθε φορά που βγαίνουν στη σκηνή; Άρτος και θεάματα σε σύγχρονη διασκευή. Ένα παιχνίδι εντυπώσεων που στη σημερινή του εκδοχή κερδίζει ο πιο μεγάλος καταστροφολόγος. Αυτός που θα καταφέρει να αναδείξει το εαυτό του σε Μεσσία*!

Κάποιος έλεγε πως ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο! Βλέπει και κρίνει. Αλλά δυστυχώς θα προσθέσω πως όχι μόνο τρώει αλλά βελάζει κιόλας.  Πως αλλιώς να εξηγήσω τη δήλωση του Μεσσία Τζέφρυ πως ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως "για όλα φταίει ο ψευτο-Μεσσίας που επιλέξατε και όχι αυτά που συνταράσουν ολόκληρο το πλανήτη!" και συνεχίζει: "Αναδείξτε εμένα και δείτε πως η χώρα μας και ο λαός μας θα τα ξεπεράσουν!" Λες και αυτός ο λαός ζει σε μια γυάλα και δεν τον αγγίζει τίποτα απ'όσα συμβαίνουν εκεί έξω. Λες και οι κουτόφραγκοι περιμένουν κι αυτοί έναν Μεσσία - κι όχι όποιον όποιον - να τους ανοίξει τα μάτια, να δουν το φως το αληθινό!

Κι αν τελικά είμαστε άξιοι των επιλογών μας, ε τότε ας μπούμε όλοι μαζί σ'αυτή τη γυάλα κι ο τελευταίος να κλείσει το καπάκι.

4 σχόλια:

m_stelios είπε...

Το πασόκ από τότε που έχασε τις εκλογές λέει ότι έχει λεφτά για να φάνε και οι κότες.Απορώ.Δε γαμιούνται.

.liketobite είπε...

Αγαπητέ m_stelios, πρόκειται για μια παρωδία που επαναλαμβάνεται εναλάσσοντας τους πρωταγωνιστές. Αν μπορούσε κανείς να τη παρακολουθήσει out of the box τότε θα έβλεπε ένα θεατρικό που απευθύνεται σε νήπια από νήπια. Σαν τη διαφήμιση των pampers!

τη καλημέρα μου και καλή εβδομάδα

Unknown είπε...

είμεθα δια τας πανηγύρεις,
αλλά
αρχίζουν
και να μας λείπουν
και τα φράγκα...

τζούνιορ μεσσίες πολλοί απολυτοί σε όλα τα κόμματα, με τους πιο σένιορ μεσσίες να κοιμούνται κάτω από τα χαμομηλάκια, έχοντας εξασφαλίσει δόξαν και χρήμα στα μικρά μεσσιάκια τους...

.liketobite είπε...

- είπε... Όπως ακριβώς τα "είπε"!!!