Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Οι αφορισμοί του Τζέφρι

«Δεν θα ανεχθώ καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων μας. Καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.»

Από την ολοσέλιδη δήλωσή του στην βουλή σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, κρατώ μόνο την πρώτη φράση. Πόσο διαφορετικά ήταν όταν το κόμα του είχε την εξουσία; Πόσο διαφορετικά ήταν όταν ο ίδιος μετείχε στη κυβέρνηση του κόμματός του; Πόσες πρακτικές ανέχθηκαν και πόσοι τελικά καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων τους;

Τι να θυμηθεί κανείς; Την υπόθεση Οτσαλάν; Τα Ίμια; Το χρηματιστήριο; Τα Σκόπια και τη «Νέα Μακεδονία»; Το βασικό Μέτοχο; Τους εξοπλισμούς; Τους εργολάβους; Τον ΟΠΑΠ;

Ο Τζέφρι όμως τράβηξε διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δύο σχήματα. Στο τέλος εποχής Σημίτη και στην ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον εαυτό του. Δηλαδή τη κάθαρση. Οι ιστορικοί του μέλλοντος δηλαδή θα μιλάνε για εποχή προ και μετά Σημίτη (π.Σ. και μ.Σ.). Γιατί ο Τζέφρι ήρθε και είναι εδώ για να σώσει αυτό το κόσμο. Αναγνωρίζει τις καταστροφές που υπέστη αυτός ο τόπος εξαιτίας των κυβερνητικών εκσυγχρονιστών (Σημιτικών και Καραμανλικών), Και μην δίνετε σημασία στη τότε συμετοχή του στη κυβέρνηση Σημίτη γιατί ήταν μικρός και άβγαλτος. Πέρασαν όμως τα χρόνια και ο Τζέφρι μεγάλωσε, ωρίμασε, ανδρώθηκε και επιπλέον μπορεί και λέει μόνος μια ολόκληρη πρόταση σε απλά Ελληνικά (χωρίς βέβαια σημεία στίξης). Ο Τζέφρι είναι έτοιμος να καθαρίσει και να υπερασπιστεί αυτό το τόπο από κάθε επίδοξο βιαστή.

Φαίνεται όμως πως δεν είναι αρκετό να μπορεί να λέει μόνος του μια πρόταση. Δεν του έμαθε κανείς πως η Ελληνική γλώσσα περιέχει και άλλους χρόνους στο συντακτικό της καθώς και επιρρήματα. Ο Τζέφρι μιλάει αναφερόμενος στο παρελθόν παραβλέποντας τι συμβαίνει στο παρών. Δεν βλέπει τι συμβαίνει γύρω από τη καλύβα έτσι που κάθεται οχυρωμένος και ετοιμοπόλεμος. Ο Τζέφρι είναι μόνος γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανένα. Αλλά αν είσαι μόνος Τζέφρι δεν θα κερδίσεις αυτό το πόλεμο. Μόνο στο Hollywood συμβαίνουν αυτά Τζέφρι και μάλιστα μόνο αν πρωταγωνιστεί ο Ράμπο.

Μεγάλωσες Τζέφρι. Είσαι πια μεγάλος άντρας.

Κι εγώ θέλω να γίνω αστροναύτης!

2 σχόλια:

patsiouri είπε...

Κι εγώ θέλω να γίνω αστροναύτης!
Aμ δεν πάει!

m_stelios είπε...

Ναι μωρέ υπέγραψε και ο μπαμπάς στο Flyer...