Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

εις το πυρ το εξώτερον...

Βράδι παραμονή Πρωτομαγιάς έτυχε να βρίσκομαι στο διπλανό κτίριο από το αυτό που στέγαζε το μπαρ που πήρε φωτιά.



Χρόνια τώρα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση της επιχείρησης από τη γειτονιά τους. Αιτίες; η ηχορύπανση, οι φασαρίες και φυσικά οι κίνδυνοι που εγκυμονεί μια επιχείρηση που λειτουργεί χωρίς άδεια.

Η πυροσβεστική ήρθε αρκετά γρήγορα. Δύο ελαφρά και δύο βαριά οχήματα, τουλάχιστον 15 άτομα προσωπικό, 5 αυτοκίνητα της αστυνομίας και τουλάχιστον 5 μοτοσικλέτες της ομάδας Ζ. Μέχρι να έρθουν όμως, οι κάτοικοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να κατασβέσουν ή τέλος πάντων να περιορίσουν τη φωτιά. Από τα μπαλκόνια τους έριχναν νερό με τα λάστιχα ποτίσματος προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωσή της, με όποιο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται. Γιατί η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας ναι μεν μπορεί να περιορίσει μια φωτιά, μπορεί όμως και να την 'αγριέψει' κάνοντας τη να εκτονωθεί μαζί με δομικά υλικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Και σαν να μην έφταναν αυτά, όλοι να φοβούνται το φυσικό αέριο το οποίο τροφοδοτεί όλη τη περιοχή.

Στη φωτογραφία αυτή φαίνεται ξεκάθαρα πω η πρόσοψη του μπαρ είναι επενδεδυμένη με διακοσμητικό υλικό το οποίο μοιάζει με πέτρα. Πίσω όμως από αυτό διακρίνεται πως δεν υπάρχει τοίχος παρά μόνο μια σιδεριά η οποία συγκρατεί ένα άκρως εύφλεκτο ηχομονωτικό υλικό, τον υαλοβάμβακα.

Επειδή λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί ότι προτρέχω μιλώντας για λειτουργία χωρίς άδεια θέτω μερικά ερωτήματα προς κάθε υπεύθυνο ή αρμόδιο:

- Γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα κατάσβεσης το οποίο πρέπει να διαθέτει η επιχείρηση;

- Γιατί δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου; Η κόκκινη πόρτα που βλέπετε ήταν σφραγισμένη και η πυροσβεστική την έκοψε με τροχό.

- Η πολεοδομία πως χορήγησε άδεια αλλαγής της πρόσοψης της πολυκατοικίας και μάλιστα χωρίς δομικά υλικά και επιπλέον την προεξοχή της έξω από την οικοδομική γραμμή;

- Οι επανελλειμένες καταγγελίες των κατοίκων γιατί δεν εισακούσθηκαν από κανέναν αρμόδιο;

- Ο δήμος πως εισέπρατε τα προβλεπόμενα από μια επιχείρηση που δεν τηρεί τους κανονισμούς σύστασης και λειτουργίας;

Αναρωτιέμαι τελικά ποιος έχει την εξουσία και ποιος την ευθύνη σ'αυτό το τόπο.

Υ.Γ.: Για την ιστορία αναφέρω επίσης πως οι επιχειρηματίες και οι πελάτες του συγκεκριμένου μπαρ είναι αλλοδαποί.

5 σχόλια:

patsiouri είπε...

Μα τα περισσότερα μπάρ λειτουργούν με άδεια κρεπερί και κάτι τέτοια, δεν το ξέρεις??? Απλά πληρώνουν πρόστιμο κάθε τρείς και 5 που εμφανίζεται αστυνομικός για λάθος άδεια. Άδεια κανονική δε μπορούν να βγάλουν, δε βγάζει κανείς εκτός αν έχει το Θεό μπάρμπα...
Εδώ δίνει η ΔΕΗ ρεύμα σε όλα τα αυθαίρετα...τι ψάχνεις...
Καλό Μήνα!

patsiouri είπε...

O πατέρας σου??? Τώρα το είδα...

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα του παραλογισμού δεν υπάρχουν απαντήσεις σε λογικές ερωτήσεις.

Ευχομαι όλα να είναι καλύτερα τώρα.

.liketobite είπε...

patsiouri Προσωπικά δεν με καλύπτουν ούτε τα πρόστιμα ούτε οι λάθος άδειες όταν φτάνει κανείς να μην υπολογίζει και να παίζει με τις ζωές των άλλων.

Είμαστε καλύτερα.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα

.liketobite είπε...

freedula Το γνωρίζω αυτό αλλά δεν μου αρκεί. Ίσως δεν έχω αφήσει να με παρασύρει το ποτάμι ακόμα. Να δεχθώ λοιπόν αυτή την αθλιότητα;