Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

LOST in spacetime

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά πως δυσκολεύομαι να κρατήσω ανοιχτά τα μάτια μου μπροστά στη τηλεόραση για περισσότερο από μερικά λεπτά. Πως να το κάνω; Είναι το χάπι μου. Μόνο αν έχω σκέψεις και προβλήματα να με απασχολούν είναι πιθανό να κάτσω μπροστά στη τηλεόραση - πάντα αργά τη νύχτα - κοιτάζοντάς τη, αλλά και πάλι το πιθανότερο είναι πως στη πραγματικότητα δεν βλέπω τίποτα. Δεν μπορώ όμως να αρνηθώ πως τυχαία είδα κάποιο από τα πρώτα επεισόδια του Lost και από τότε προσπαθώ(!) να το παρακολουθώ ανελλιπώς αν και όχι πάντα με επιτυχία. Μέχρι βέβαια που ανακάλυψα και εγώ τον τροχό που λέγεται rapidshare κι έτσι έχω πλέον τη πολυτέλεια να το δω όποτε πραγματικά μπορώ και έχω τη διάθεση. Ξέρω τώρα θα μου πείτε "δεν μας λες τίποτα καινούργιο, το LOST είναι παλιά υπόθεση". Ok, αλλά εγώ τώρα το ανακάλυψα και σημειώστε ότι δεν έβλεπα ποτέ σειρές.

Το φαινόμενο Lost ίσως τελικά να είναι ένα είδος σαπουνόπερας ή μια μίνι εκδοχή της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Εγώ προσωπικά διαλέγω το δεύτερο. Με λίγη φαντασία και πάντα καλοπροαίρετα, δεν είναι δύσκολο να ταιριάξεις πρόσωπα και πράγματα της πραγματικής ζωής με τους χαρακτήρες της σειράς.


ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ



Ρόλος: Jack
Πραγματικότητα: Κ. Καγαμανλής.
Ηθοποιός: Matthew Fox
Ένας ορθοπεδικός χειρούργος με με ψυχολογικά τραύματα σχετικά με τον πατέρα του. Αρχηγός των επιζώντων και με έντονο ενδιαφέρον για την Kate και την Juliet. Μετά την απόδραση από το νησί γίνεται πρεζόνι και έχει τάσεις αυτοκτονίας. Θέλει να γυρίσει στο νησί.




Ρόλος: Sayid
Πραγματικότητα: Γ. Παρανδρέου
Ηθοποιός: Naveen Andrews
Πρώην στρατιωτικός και κατάσκοπος. Διώκεται από το παρελθόν του σαν ανακριτής του Ιρακινού δημοκρατικού στρατού. Παίζει αίσθημα με τη Shannon και μετά την απόδρασή του από το νησί προσλαμβάνεται από τον Ben (αρχηγός των Άλλων) σαν εκτελεστής.



Ρόλος: Kate
Πραγματικότητα: Ντ. Μπακοτσάννη
Ηθοποιός: Evangeline Lilly

Αφού ξεπάστρεψε τον πατριό της, γίνεται φυγάς ώσπου συλλαμβάνεται από έναν ομοσπονδιακό στην Αυστραλία. Το παίζει σε διπλό ταμπλό καθώς έλκεται από τον Jack και από τον Sawyer. Μετά την απόδραση δικάζεται για φόνο και αθωώνεται.



Ρόλος: Sawyer
Πραγματικότητα: Α. Τσίκρας
Ηθοποιός: John Holloway
Ένας άντρας που εμπνέει σιγουριά, αν και σημαδεμένος από τη δολοφονία των γονιών του όταν ήταν παιδί. Καψούρης με την Kate.





Ρόλος: Claire
Πραγματικότητα: Α. Παπαλήγα
Ηθοποιός: Emilie de Ravin
Καθ'ότι έγκυος, ξεγεννάει στο νησί και αναπτύσσει μια πολύ βαθιά σχέση με τον Charlie. Ούτε αυτή ούτε κι ο Jack γνωρίζουν πως είναι ετεροθαλή αδέρφια.




Ρόλος: Charlie
Παραγματικότητα: Γ. Καρατζαχέρης
Ηθοποιός: Dominic Managhan

Αστέρι της μιας βραδιάς. Κόβει τα τρυπήματα στο νησί και αφωσιώνεται στη Claire και στο μωρό της.




Ρόλος: John Locke
Πραγματικότητα: Γ. Αλογοσκούπης
Ηθοποιός: Terry O'Quiin

Η παραλυσία του θεραπεύεται ως διά μαγείας μετά το ατύχημα και ζει το όνειρό του σαν κυνηγός στο νησί. Καθώς είναι άντρας με πίστη έχει την εντύπωση πως τον συνδέει κάτι ιδιαίτερο με το νησί με αποτέλεσμα τη σύγκρουσή του με τον Jack που είναι άνθρωπος της επιστήμης.



Ρόλος: Hugo - Harley
Πραγματικότητα: Ε. Βεζινέλος
Ηθοποιός: Jorje Garcia

Μετά από τόση κωλοφαρδία στο ΛΟΤΟ, τον δέρνει ανελέητα η γκαντεμιά. Στο νησί διατηρεί την αισιοδοξία του (κοινώς είναι στη κοσμάρα του) και φτιάχνει ένα γήπεδο γκολφ. Μετά την απόδραση φιλοξενείται σε ψυχιατρική κλινική.


Ρόλος: Jin
Πραγματικότητα: Θ. Κάγκαλος
Ηθοποιός: Daniel Dae Kim
Γιος ψαρά που παντρεύεται τη Sun κόρη ενός αρχινονού με τον όρο πως θα εργασθεί γι'αυτόν, κάτι όμως που δεν γνωρίζει η γυναίκα του. Είναι ο μοναδικός που μιλάει άλλη γλώσσα και φυσικά δεν καταλαβαίνει γρι τους υπόλοιπους.


Ρόλος: Sun
Πραγματικότητα: Φ. Περταλιά
Ηθοποιός: Yunjin kim
Πλούσια γόνος και κληρονόμος ιδοκτήτη ξενοδοχείων και αυτοκινητοβιομηχανιών με στενές σχέσεις με τη μαφία. Είχε κάτι τσιλημπουρδήματα και σχεδόν παράτησε τον άντρα της Jin πριν το ατύχημα. Στο νησί τα ξαναβρίσκουν και μένει έγκυος.





Ρόλος: Shannon
Πραγματικότητα: Μ. Δαμαλάκη

Ηθοποιός: Meggie Grace
Καθηγήτρια μπαλέτου και ετεροθαλής αδελφή του Boone. Στο νησί διατηρεί δεσμό με τον Sayid.



Ρόλος: Michael
Πραγματικότητα: Κ. Σηνίτης
Ηθοποιός: Harold Perrineau Jr.

Καθώς προσπαθεί να αποδράσει από το νησί με μια σχεδία, οι Άλλοι απαγάγουν το γιο του. Κάνει συμφωνία μαζί τους να σκοτώσει μερικούς επιζώντες από την ομάδα του, απελευθερώνει το γιο του και τους δίνουν μια βάρκα για να φύγουν.



ΟΙ ΑΛΛΟΙ


Ρόλος: Ben
Πραγματικότητα: Μ. Γαρυφαλλόπουλος
Ηθοποιός: Michael Emerson
O De Facto ηγέτης των Άλλων.





Ρόλος: Desmond
Πραγματικότητα: Θ. Αναστασιάβης
Ηθοποιός: Henry Ian Cusick
Ναυαγεί στο νησί και ζει σε μια κρύπτη για τρία χρόνια. Αφού γνωρίζεται με τους επιζήσαντες του ατυχήματος και μετά την ανατίναξη της κρύπτης, τα βρίσκει μαζί τους και προσκωλύεται σ'αυτούς. Αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις και βλέπει το μέλλον.


Ρόλος: Juliet

Πραγματικότητα: Ο. Βρέμη
Ηθοποιός: Elizabeth Mitchell
Τρία χρόνια πριν το αεροπορικό ατύχημα η γιατρός γεννετικής προσλαμβάνεται από τους Άλλους. Ο Ben δεν την αφήνει να φύγει από το νησί και τελικά την κάνει για να ζήσει με τους επιζώντες, όπου συνάπτει σχέση με τον Jack.







Για σκεφτείτε το...




Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις της πραγματικότητας είναι τελείως συμπτωματική.

All images are courtesy of American Broadcasting Companies Inc.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήρθες στον κόσμο του Lost!!

Εδώ ένα τo καλύτερo blog για σειρές γενικά και Lost ειδικά!

http://couchpotatogr.wordpress.com/

An-Lu είπε...

Not bad, not bad at all!

patsiouri είπε...

Skizei to Lost alla den prolabainw re gamwto, eida omws poly xtes kai shmera poy eimai sto krebati me pyreto. Ayrio anagkastika paw doyleia opote ston epomeno (xsoyt-xsoyt) pyreto pali!

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο επεισόδιο είδα, τα άλλα δεν τα προλαβαίνω. Πάντως η ιδέα εκπληκτική ;))

Την καλησπέρα μου

If...ιγένεια είπε...

Μου άρεσε μέχρι την τρίτη σεζόν περίπου..

diva είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το ποστ.
Πέντε φορές προσπάθησα να δω τη σειρά από την αρχή και..άκρη δεν έβγαλα!
:-)
Καλημέρα

.liketobite είπε...

dealsend Καλώς σε βρήκα!

an-lu i'm bad, I'm bad...

patsiouri Κι εγώ με δόσεις το βλέπω. Περαστικά!

freedula Thanks

if..ιγένεια Είμαι στον 2ο κύκλο ακόμα. Επιφυλάσσομαι...

diVa Η αλήθεια είναι πως επειδή έχει πολλά flash backs πρέπει κανείς να το παρακολουθήσει συστηματικά, διαφορετικά χάνει τη μπάλα...

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα ;))

Ανοιξιάτικο και χαμογελαστό