Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Γιατί να γράψω;

Πέρασαν δύο μήνες από το τελευταίο post και σ’αυτό το διάστημα αναρωτήθηκα πολλές φορές αν θέλω να γράψω κάτι, αν έχω κάτι να πω, αν θέλω να συμμετέχω στις συζητήσεις σας, μήπως θέλω να απέχω, ή μήπως τελικά βαρέθηκα αυτό το παιχνιδάκι.

Η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι πως σχεδόν πάντα έχω κάτι να πω αλλά τις περισσότερες φορές δεν θέλω να μπω σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης με άτομα τα οποία χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επικοινωνίας για να φωνάξουν ότι είναι και αυτοί εδώ. Θέλοντας όμως να αποφύγω τις γενικεύσεις, είναι απαραίτητο να διευκρινήσω πως μέσα από τα Blogs “γνώρισα“ και άτομα αξιοπρεπή, με γνώση και προπάντων με ψυχραιμία.

Οι εξελίξεις της επικαιρότητας πρόσθεσαν στο σκεπτικό μου ιδέες και πράγματα που ούτε τα φανταζόμουν. Θα μου πείτε γιατί αφού αυτά συμβαίνουν στη πραγματική ζωή, να μην συμβαίνουν και σ’αυτό το τρόπο έκφρασης; Fair! Απλώς είναι πέρα από τη λογική μου. Και κάτι ακόμα: Δεν θέλω να έχω σχέσεις με ταμπέλες και με μέντορες, είτε είναι κομματικά όργανα, είτε είναι δημοσιογράφοι, είτε τέλος πάντων νομίζουν ότι είναι κάτι και βγήκαν παγανιά να βρούν το κελεπούρι.

Ξεσηκώθηκαν όλοι και βάλθηκαν να μας κατηχήσουν. Να μας βάλουν στο ίσιο δρόμο και να μας νουθετήσουν. Χα χα χα!!! Μα αγαπητοί μου αν δεν μπορείτε να αντέξετε τη δύναμη της ανώνυμης έκφρασης, μην ασχολείστε μαζί της. Είναι τόσο απλό.

Όταν ξεκίνησα να γράφω σ’αυτό το μέσο, είχα δηλώσει πως θα γράφω ανώνυμα γιατί μόνο έτσι βρίσκω τη δύναμη να πω πράγματα σημαντικά για τη κοινωνία μας και επιπλέον να εκθέτω τον εαυτό μου. Παράλληλα συμπλήρωσα πως το μέσο θα βρει μόνο του το τρόπο να αυτορυθμιστεί και πως θα ξεβράσει όσους προσπαθήσουν να το εκμεταλευτούν προς όφελός τους. Κάποιες φορές κατήγγειλα πρόσωπα φωτογραφίζοντας τα και κάποιοι έσπευσαν να με προκαλέσουν να μιλήσω ανοιχτά και να τους κατονομάσω. Μα στόχος μου δεν είναι να τους δικάσω. Για μένα είναι πιο σημαντικό να εκθέσω δημοσίως τις καταστάσεις που δημιουργούν και το περιβάλλον που λειτουργούν παρά τα ονόματά τους. Γνωρίζοντας πως και που λειτουργούν μπορεί κανείς να προστατευθεί. Και κάτι ακόμα: Πως θα μιλήσω για κάποιον επώνυμα υπογράφοντας ανώνυμα; Πως ορίζεται η αξιοπιστία μου;

Παρ’ότι λοιπόν γνωρίζω τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα στην αρχή του post, δεν αποφάσισα να συνεχίσω αλλά ούτε και να σταματήσω να γράφω τις σκέψεις μου. Θα λειτουργήσω ενστικτωδώς. Αν μου ανάβει το λαμπάκι της ιδέας θα δίνω το παρών. Αν όχι θα είμαι απών. Στο κάτω κάτω γράφω πρώτα για μένα και ποτέ δεν θεώρησα πως τα γραπτά μου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να αξίζουν και τη τιμή της ανάγνωσης.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε! αφού τα γραπτά σου εκτίθενται δημοσίως..να 'σαι σίγουρη οτι για κάποιους είναι σημαντική η αναγνωσή τους!!


Ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε διαβάζει και γιατί. Εγώ πάντως αν και έχω διαφωνήσει μαζί σου στο παρελθόν, πολύ παρελθόν, σε έχω πάντα στον feeder, και πάντα θα διαβάσω αν δω καινούργιο feed.

So γράψε για τον Αγνωστο Αναγνώστη...λίγο πολύ όλοι το ίδιο κάνουμε!

.liketobite είπε...

dealsend Αν δεν διαφωνούσαμε δεν θα συζητούσαμε! Δηλαδή τι θα κάναμε; ανταλλαγή φιλοφρονήσεων; Πάντως το να εκθέτεις κάτι δημοσίως δεν σημαίνει πως ενδιαφέρει κάποιους.

Δεν κρύβω πάντως πως όταν ξεκίνησα να γράφω είχα την αγωνία των stats. Ποιοι και πόσοι με διαβάζουν κλπ. Πλέον βγήκα απ'αυτό το τριπάκι. Τώρα αν κοιτάω τα stats, το κάνω μόνο από περιέργεια, search engine keywords και άλλα τέτοια.

By the way το "να'σαι σίγουρη" πρέπει να γίνει "να'σαι σίγουρος"! Και αν δεν είναι εκ παραδρομής λάθος, τότε μήπως δεν τα διαβάζεις όλα; ;-)

diva είπε...

Η τελευταία σας παράγραφος τα λέει όλα
Καλώς ήρθατε πάλι

seaina είπε...

Ανέκαθεν πίστευα ότι το blog εκφραζει εμάς, αν έχουμε διάθεση να εκφραστούμε παράγει κείμενα, αν σιωπήσουμε, παραμένει κενό!
Καλημέρα!

.liketobite είπε...

diva Nice to talk you again!

.liketobite είπε...

seaina Ξέρεις καμιά φορά ο λόγος μπορεί να είναι κενός! Η ανάγκη έκφρασης δεν καθιστά απαραίτητα σημαντικό το λόγο. Καλημέρα κι από μένα.

Ανώνυμος είπε...

Oups! sorry για την καθηστέρηση (έλλειπα άλλωστε), το σίγουρη ήταν με την καλη έννοια!!!



Άλλωστε το γράφεις πάνω πάνω, δεν θα μπορούσα να μην το έχω διαβάσει!!

m_stelios είπε...

Και ναι πολλή σωστή τοποθέτηση.Να γράφεις γιατί έχεις όντως κάτι να πεις και όχι απλά για να γράψεις.Όποτε σου κατέβει εγώ θα περνάω.

.liketobite είπε...

m_stelios thanks for reading!