Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Τραπεζώματα

Αλήθεια, πήρε κανείς χαμπάρι το ότι τα κυμαινόμενα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν; Αναφέρομαι βέβαια στα νέα δάνεια που συνάπτουν και όχι στα τρεχούμενα. Αυτά δεν θα μπορούσαν άλλωστε να τα αλλάξουν. Παράδοξο αλλά αληθινό, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα έχει σταθεροποιήσει προς το παρών μετά από τον διαδοχικό ανήφορο των 8 x 0,25%. Κι αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, αποφάσισαν να πάνε αυτές στον Μωάμεθ.

Το τελευταίο καιρό τα νέα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο που προτείνουν, δεν βασίζονται στο βασικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. που είναι 4% + το περιθώριο κέρδους αλλά στο Euribor μηνός που έχει σαν βάση αυτή τη περίοδο το 4,25%. Τη τσίμπησαν λοιπόν την αύξηση και με το νόμο. Αναρωτιέμαι όμως πως γίνεται ξαφνικά (όλη;) η τραπεζική αγορά να κάνει την ίδια πρόταση. Ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είναι; Ανταγωνισμός δεν υπάρχει; Ή μήπως είναι αυτό που λέμε καρτέλ;

Μπα... ιδέα μου είναι...

14 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το θεμα ειναι να μην φτασουμε στο σημειο να παρουμε δανειο....

If...ιγένεια είπε...

Αν πάρουμε δάνειο πάει... εμένα θα μου φέρνετε τσιγάρα..

.liketobite είπε...

πρεζα tv Σωστή η τοποθέτησή σου. Τι γίνεται όμως με αυτούς που το έχουν ανάγκη;

.liketobite είπε...

if..ιγένεια Εύχομαι να μην χρειαστεί! Αν πάλι... δεν θα είσαι μόνη! :-)

Ανώνυμος είπε...

Σ' εμένα το λες που έχει καεί ο κ***ος μου? :(

If...ιγένεια είπε...

Τσιγάρα θα μου φέρνεις?

patsiouri είπε...

Πω πω, εγώ μόνο μια φορά είχα πάρει ένα μικρό καταναλωτικό γιατί είχα πιάσει την πρώτη μου δουλειά και δέν είχα ρούχα γραφείου!
Μπρρρ...ήταν μικρό και πάλι το έβλεπα στον ύπνο μου!

m_stelios είπε...

Oh well έρχεται και μένα η ώρα μου.Σταθερό για τα επόμενα 20 χρόνια αγοράζω σπίτι σύντομα.Η πλάκα είναι ότι ο μέσος Έλληνας γυρνάει και μου κάνει γιατί δε παίρνεις κυμαινόμενο σε συμφέρει.Γιατί πολύ απλά φίλτατε βρέξει χιονίσει θέλω να ξέρω ότι το ποσό που πληρώνω είναι fixed and locked.
Ναι είναι καρτέλ φίλε ορθά το σκέφτεσαι.Άλλος ένας τρόπος για να μας κρατάνε δέσμιους με το κεφάλι κάτω.Καλημέρα.
Υ.Γ: Αγαπητέ συνάνθρωπε την επόμενη φορά που θα χρειάζεσαι καινούργια LCD BIG SCREEN TV και διακοπές στο Dubai μην πάρεις καταναλωτικό.Η το ένα η το άλλο.

.liketobite είπε...

Αγαπητή confused δεν λέω κάτι καινούργιο τουλάχιστον για αυτούς που είναι μέσα στο παιχνίδι. Θυμάμαι όμως πως ανακοίνωναν οι ειδήσεις τις διαδοχικές αυξήσεις της Ε.Κ.Τ. και τώρα... μούγκα στη στρούγκα!

.liketobite είπε...

if..ιγένεια Θα τα κόβουμε στη μέση! ;-)

.liketobite είπε...

patsiouri Μερικές φορές βλέπεις είναι αναγκαία και ένα δάνειο που έχει εκταμιευτεί με αυτή τη λογική είναι επένδυση. Αγοράζεις ένα κεφάλαιο, το επενδύεις σε ρούχα, σε σπίτι κλπ και στο τέλος (σε βάθος χρόνου) αποκομίζεις κάποια κέρδη. Άλλος το ενοίκιο που θα πλήρωνε, εσύ ένα μισθό που διαφορετικά πιθανόν να μην είχες κλπ.

.liketobite είπε...

m_stelios Άντε με το καλό!

demetrat είπε...

Καρτέλ, καρτέλ όπως τόπες , και μάλιστα κολομβιανό.
Έχω όμως και μία ένσταση,πού αφορά εμάς τους καταναλωτές.
Πάντα υπήρχαν τα δάνεια και οι τράπεζες.
Μάλιστα την τελευταία 10ετία,
με τις καλύτερες προυποθέσεις για τους καταναλωτές γιατί τα επιτόκια δεν είναι 28 και 30%- ναι καλά ακούσατε- ,που ήταν πρίν από 20 χρόνια και διαλύσανε οικογένειες οι τοκογλυφίες των τραπεζών.
Η διαφορά σήμερα είναι πως το καρτέλ ευημερεί χάρι στην ηλιθιότητα να το πω,φέρτα όλα μπάρμπα να το πω, των ελλήνων καταναλωτών.
Γιατί ενω πριν 20 χρόνια ο πελάτης-θύμα της τράπεζας ήταν αυτος που ήθελε ένα σπίτι ή ένα εμπορικό δάνειο, σήμερα είναι η καθε ηλιθια κατίνα , που δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοπές, δε μπορεί να κάνει χωρίς ομαδικό τραπέζωμα στο γάμο της κόρης, δε μπορεί χωρίς να ψωνίσει ότι της γουστάρει.
Και πάνε και παίρνουνε τα τριχίλιαρα , με τις 14 κάρτες που έχει η κάθε μιά απ αυτές, και μετά τις βλέπουμε στις τηλεοράσεις να μυξοκλαίνε που τους παιρνουνε το σπίτι.
Να με συγχωρέσετε , αλλά καλά της κάνουνε.
Γιά κόψτε τις κάρτες σε πρώτη φάση να δείτε που θα πάει το καρτέλ.
καλημέρα σας.
δήμητρα.

.liketobite είπε...

demetrat Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι στο σχόλιό σας παρά μόνο ότι εξαιρουμένης της ανάγκης που μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε μια τράπεζα, όλα τα άλλα είναι θέμα επιλογής. Και κατά τη γνωστή παροιμία: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους!

Καλώς ήρθατε!