Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Forthnet vs Vivodi

Από σήμερα είμαι ένας ευτυχής χρήστης μίας broadband σύνδεσης. Η Forthnet τήρισε τη δέσμευσή της και ενεργοποίησε τη σύνδεσή μου μέσα σε 3 εβδομάδες και μάλιστα από το δικό της δίκτυο.

Έχω μια επιφύλαξη σχετικά με τη ταχύτητα: Ενώ το πρόγραμμα που συνδέθηκα υπόσχεται ταχύτητες μέχρι και 24Mbps, ο router έδειχνε σύνδεση στα 9Mbps και μάλιστα σταθερά αφού έκανα διάφορες δοκιμές και αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις. Στη πραγματικότητα και με τη βοήθεια κάποιων site μέτρησης ταχύτητας δεν είδα το νούμερο αυτό να ξεπερνάει τα 300kbps! Θα επανέλθω στο θέμα αυτό αφού όμως το ερευνήσω γιατί θέλω να πιστεύω πως κακώς μου μπήκαν ψύλοι στα αυτιά (περί παραπλανητικής διαφήμισης... ουπς sorry, μου ξέφυγε...).

Πραγματικά απορώ με τη
Vivodi πως υφίσταται σαν εταιρία. Δέχομαι καθημερινά γύρω στις 10 επισκέψεις μέσω του google από ταλαίπωρους που ψάχνουν θέματα σχετικά με τη Vivodi. Αν σκεφτείτε πως έχω ένα Blog που στα καλύτερά του δεν ξεπερνάει τα 30-40 hits την ημέρα, το νούμερο αυτό είναι τεράστιο. Από τότε που έκανα τη καταγγελία στην ΕΕΤΤ και αφού ακύρωσα την αίτησή μου, κανείς δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε. Φυσικά ούτε η ίδια η Vivodi με ενόχλησε, έστω για να δείξει κάποιο δήθεν ενδιαφέρον στο όνομα των δημοσίων σχέσεων. Φαίνεται πως με έχουν @@σμένο αλλά και εγώ ανταποδίδω.

2 σχόλια:

diva είπε...

Θα ήθελα πολύ να ήξερα τι θα γινόταν αν ήμασταν Αμερική με την μη τήρηση συμφωνίας ή υπόσχεσης.
Εκεί ένας δικαστής μήνυσε ολόκληρο καθαριστήριο και κέρδισε νομίζω επειδή άργησαν να του παραδώσουν το παντελόνι του!
Αλλά δεν πειράζει κύριε liketobite. Η από στόμα σε στόμα αντιδιαφήμιση "σκίζει" στην Ελλάδα.
Καλησπέρα

.liketobite είπε...

Αγαπητή diVa για να μπορέσουμε να κάνουμε συγκρίσεις θα πρέπει να θεωρήσουμε πως έχουμε και την ίδια τεχνολογία, κάτι που σαφώς δεν ισχύει στο θέμα του broadband.

Γενικότερα όμως, σαφέστατα και έχετε δίκιο. Μπορεί τελικά να αθωώθηκε το καθαριστήριο αλλά υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Στην Ελλάδα προσπαθούμε ακόμα να ορίσουμε την έννοια του καναλωτή!

Εύχομαι να περνάτε καλά.