Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

Είμαστε υπεράνω...

Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο του Antenna πως έχει εγκριθεί και εκρεμμεί κονδύλι ύψους 34 εκ. ευρώ από το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης το 2000, για την ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. 'Εκρεμμεί' σημαίνει πως η απορρόφηση είναι στο 0% εν έτη 2007. Μόλις το 2005 υπηρεσιακοί παράγοντες (και όχι κυβερνητικοί) ξεκίνησαν προσπάθεια για την απορρόφησή του. Έκαναν τις μελέτες τους, υπέβαλλαν το επιχειρηματικό πλάνο, πήραν προσφορές για την αγορά εξοπλισμού κλπ και κατάφεραν να πάρουν έγκριση για να προχωρήσουν στην υλοποίησή του μέσα στο 2008 με την αγορά 245 νέων πυροσβεστικών οχημάτων.

Κανένας μα κανένας δεν βρέθηκε από το 2000 έως το 2004 να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Φαίνεται λοιπόν πως είτε ήταν πολύ μικρό για τις δικές τους φιλοδοξίες ή πως είμαστε υπεράνω χρημάτων. Σιγά μωρέ τι είναι 34 εκ. ευρώ; Και τώρα βέβαια που το θέμα μπήκε σε κάποια ατζέντα επαναλαμβάνω πως δεν ασχολήθηκαν πολιτικοί (κυβερνητικοί) προϊστάμενοι αλλά υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΥΓ1: Ναι μεν θα πάρουμε τα χρήματα (30 από τα 34 εκ.) αλλά θα πληρώσουμε και πρόστιμο εξαιτίας της καθυστέρησης.
ΥΓ2: Όσο κι αν έψαξα το site του ΚΠΣ πουθενά δεν αναφέρεται το σχετικό πρόγραμμα.

4 σχόλια:

patsiouri είπε...

0 σχόλια...όπως ακριβώς η επιλόγή που πάτησα...

seaina είπε...

Είμαστε χώρα του κ**ου!!

Ανώνυμος είπε...

κωλοκράτος, έτσι?

.liketobite είπε...

Γειά και χαρά σε όλες σας. Βρε κορίτσια δεν ξέρω αν φταίει το κράτος. Μήπως φορτώνοντας τα όλα στο απρόσωπο κράτος κάνουμε απρόσωπες και τις ευθύνες;