Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Πεδίον Άρεως vs Π.Γ.Σ.

Χθες ήμουν πάλι στο πάρκο, στη παιδική χαρά δίπλα στον Πανελλήνιο και κατά τύχη έπεσα πάνω στη συγκέντρωση που είχαν οργανώσει διάφοροι φορείς για τον αποκλεισμό της πόρτας τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων που βρίσκεται εντός του πάρκου.

Την 1η Απριλίου είχε γίνει πάλι συγκέντρωση με σκοπό την δεντροφύτευση της εισόδου ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας, με αποτέλεσμα τον ξεριζωμό των φυτών από τα ΜΑΤ καθώς και τη σύλληψη 3 ατόμων (βλ. post 2/4/07). Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε ούτε ένας αστυνομικός! Και βέβαια οι συγκεντρωθέντες κατάφεραν να φυτέψουν 15 δεντράκια - τουλάχιστον τόσα μέτρησα - και να αποκόψουν την πίσω είσοδο του ΠΓΣ από τους εντός του πάρκου ασφαλτοστρωμένους δρόμους.



Στη πρώτη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τη ταμπέλα που τοποθετήθηκε επί της εισόδου τροφοδοσίας, και στη δεύτερη τα δεντράκια που φυτεύθηκαν φωτογραφημένα από τη πόρτα προς το δρόμο.

Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι εκτός των παραπάνω, κύριο αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν και η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτιριακών εγκαταστάσεων που παρανόμως έχτισε και επεκτάθηκε ο ΠΓΣ με την ανοχή της πολιτείας, αλλά επίσης πρέπει να τονισθεί ότι ο αθλητικός σύλλογος είναι απαραίτητος στη περιοχή. Γιατί τελικά αυτή η επέκταση πέρα από το οικονομικού όφελος που δίνει στο κο Κυριακού, δεν οφελεί και τους κατοίκους; Πρόκειται για λειτουργικές εγκαταστάσεις και όχι για βοηθητικούς χώρους, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται -πάντα επί πληρωμή- από τους αθλητές. Όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο post, πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία. Χρειάζομαστε και το πάρκο αλλά και τον αθλητικό σύλλογο.

Δεν ξέρω αν θα πετύχουν τελικά κάτι αυτοί οι άνθρωποι, τουλάχιστον όμως προσπαθούν να υψώνουν τη φωνή τους στις όποιες αυθαιρεσίες κάνουν ακόμα κι οι ίδιες οι αρχές. Και τουλάχιστον σε αυτό το θέμα είμαι μαζί τους.

Υ.Γ. 1 Ο κος Κυριακού δεν είναι συγγενής μου.
Υ.Γ. 2 Δεν έχω καμία σχέση με τον σύλλογο πέρα του ότι πληρώνω για να πηγαίνει η κόρη μου κολυμβητήριο.