Τρίτη 10 Απριλίου 2007

άγνωστη λέξη: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ: βλέπε ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ

Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα που ένιωσα παρακολουθώντας τις ειδήσεις των ημερών για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου στη Σαντορίνη. Εκεί που πραγματικά περίμενα πως θα λυπηθώ για τους αγνοούμενους, απλώς εκνευρίστηκα. Γιατί τελικά τη παράσταση από τα γεγονότα έκλεψαν για ακόμα μία φορά οι πάσης φύσεως ειδικοί που βγήκαν πάλι στα παράθυρα να ρητορεύσουν. Και μάλλον δεν ξέρω και τι είπαν γιατί δεν τους καταλάβαινα. Αλλά τον Στραβελάκη (θυμήθηκα το όνομά του, παρουσιαστής ειδήσεων του MEGA) τον άκουσα και μάλιστα μετά προσοχής. Ρε παλλικάρι, εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι προσπαθείτε να κάνετε εκεί στο MEGA; Να παρουσιάσετε τα γεγονότα όπως έγιναν, όπως θα θέλατε να γίνουν για να τσιμπήσετε καμιά μονάδα ακόμα ή όπως σας υπαγορεύουν άλλοι ότι έγιναν; Και γιατί τόση βιασύνη να σταυρώσετε το κόσμο; Δεν υπάρχουν αρμόδιοι γι'αυτό; Ή μήπως πήραν τη θέση τους ο Σόμπολος και ο Λιαρέλης; Όλοι ειδικοί του Ναυτικού δικαίου είσαστε; Πότε προλάβατε και το μάθατε εν μία νυκτί;

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει ούτε με το MEGA ούτε με τα πρόσωπα που ανέφερα, γιατί τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα κανάλια. Το πρόβλημα έχει να κάνει μάλλον με την ΕΣΗΕΑ που ξέρει να επεμβαίνει με χοντρά πρόστιμα όταν πρόκειται για βωμολοχίες αλλά δεν έχει τα κότσια να ορίσει τα όρια της δημοσιογραφίας από τη δημαγωγία.

Κύριοι, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ.
Και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει αυτό και θα πάρετε και τη μονάδα σας.

-----------------------------

Επισκεφτείτε το blog του Klearchos Guide to the Galaxy (είναι Σαντορινιός) για πολλές και μεστές πληροφορίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω βέβαια τα του εξωτερικού όμως στην Ελλάδα τη χώρα του άλλοτε αρχοντικού χρυσού αιώνα και του μύθου της Δημοκρατίας και των καινοτόμων ιδεών , όλα μα όλα από το πιο σαχλό μεσημεριανάδικο έως και το πιο "σοβαρό" talk show υποκύπτουν στην λερναία ύδρα της τηλεθέασης, αλλά και πάλι..εμείς ως θεατές δεν κεντάμε αυτές τις αγκάθινες τηλεθεάσεις; "Να παρουσιάσετε τα γεγονότα όπως έγιναν"..τα είπατε όλα εσείς αντί αυτών.
Χρόνια Πολλά προσδοκώντας κάποια Ανάσταση

.liketobite είπε...

Αγαπητή Vouts ούτε εγώ γνωρίζω 'τα του εξωτερικού' αλλά θα ήμουν αφελής να πιστεύω ότι κάποιος που διαθέτει ένα τέτοιο όπλο (βλ. εκδότες, καναλάρχες κλπ) θα το άφηνε ανεκμετάλλευτο. Άρα μάλλον πρόκειται για διεθνή πρακτική. Και έχεις απόλυτο δίκιο για το μερίδιο ευθύνης που αναφέρεις ότι έχουμε εμείς οι ίδιοι.