Τρίτη 3 Απριλίου 2007

Δημοτική αγορά

Σε συνέχεια του post περί Γερμανού... έχω μια ερώτηση να κάνω και θα χαρώ πολύ αν βρεθεί κάποιος να μου απαντήσει ή καλύτερα να με καθησυχάσει. Πρόκειται γι’αυτή τη ρημάδα τη Δημοτική αγορά. Το Δεκέμβρη που μας πέρασε, μια ομάδα κατοίκων της περιοχής πήρε τη πρωτοβουλία να την ανοίξει σαν πολιτιστικό κέντρο σε δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας. Πρακτικά λοιπόν, φιλοξένησαν (και συνεχίζουν αφού φαίνεται πως το πείραμα πέτυχε) εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, θεατρικά δρώμενα, λογοτεχνικές βραδιές, δραστηριότητες για παιδιά κ.α. Προσωπικά μπορώ να πω πως και μόνο η λειτουργία της ήταν κάτι που άλλαξε θετικά τη περιοχή άσχετα από το αν θεωρώ επιτυχημένα τα δρώμενα ή όχι. Άλλωστε αυτό δεν έχει σημασία και δεν ενδιαφέρει κανέναν. Και θα υπερασπιστώ τη λειτουργία της στο μέλλον σαν τέτοιο χώρο.

Η ερώτηση που τρώγομαι να κάνω είναι ποιος θα τη διαχειρίζεται και με ποιό καθεστώς; Γιατί αν τελικά πρόκειται να τη διαχειρίζονται οι ιδιώτες που έχουν εισβάλει μέσα και έχει ο καθένας από αυτούς κάνει το μαγαζάκι του (συγχωρέστε μου την έκφραση αλλά σε μένα τον άσχετο, έτσι μοιάζει) τότε καλύτερα να λείπει. Ή τέλος πάντων αν ο δήμος αδυνατεί, ας παραχωρήσει τους χώρους της με τις σωστές διαδικασίες. Κι αν αναρωτιέται κανείς γιατί δείχνω τόση κακεντρέχεια, σας λέω λοιπόν ότι τη Κυριακή της 1ης Απριλίου στις 9 το βράδι έτυχε να βρίσκομαι εκεί λίγο πριν αρχίσει μια προγραμματισμένη θεατρική παράσταση. Ωραία μέχρι εδώ; Κι αφού είχαν στήσει φώτα, καθίσματα, αφίσες, ηλεκτρικά καλοριφέρ – μπράβο για την οργάνωσή τους – κάποιος είχε στήσει και το μαγαζάκι του! Καφέδες, αναψυκτικά, ποτά κ.λ.π. εντός της αγοράς σε ένα από τα μαγαζάκια της. Και μην μου πείτε ότι ήταν προσφορά του καταστήματος... γιατί πολύ φοβάμαι πως όποιος πρόλαβε το Κύριο είδε...

Περιμένω απαντήσεις

Τι να κάνω; Υποψιασμένος είμαι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το σχέδιο του πολιτιστικού κέντρου, και ειδικά σε μία περιοχή που υποβαθμίζεται διαρκώς, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια καλή ευκαιρία εκμετάλλευσης.
Μακάρι η ιστορία να παραμείνει στο καφεδάκι και να μη προχωρήσει στο μπαράκι, στο κλαμπάκι κ.ο.κ.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι τίποτα δεν γίνεται πλέον αφιλοκερδώς.
Τουλάχιστον είναι φτηνό το καφεδάκι???

.liketobite είπε...

g2 Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου κι απ'ότι καταλαβαίνω είσαι στο ίδιο μήκος κύματος. Έχεις απόλυτο δίκιο, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες εκμετάλευσης αλλά πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν κλείνουν τα μάτια.