Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Ανώνυμες δωροσακούλες

Επειδή η εταιρία παραγωγής αυτού του προϊόντος είναι αόρατη, μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πως θα τη βρω; Και είναι εξαιρετικά επείγον να τη βρω και να επικοινωνήσω για τους παρακάτω λόγους:

Α. Η δωροσακούλα αναγράφει ξύστε και κερδίστε το χαρτάκι που θα βρείτε μέσα παρουσιάζοντας με φωτογραφίες κάποια από τα δώρα. Όμως δεν περιέχει κανένα χαρτάκι για να ξύσεις και να κερδίσεις. Δεν αναγράφει επίσης ούτε την εταιρία παραγωγής/διανομής, υπεύθυνο κυκλοφορίας κλπ. Με λίγα λόγια είναι ανώνυμη.

Β. Βρήκα το χαρτάκι, το έξυσα και κέρδισα. Μάλιστα πήρα 10 σακούλες και κέρδισαν και οι 10 από 1 ποδήλατο. Δηλαδή θέλω 10 ποδήλατα.



Κύριοι υπεύθυνοι παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου για όποιον από τους 2 προαναφερθέντες λόγους θέλετε, το συντομότερο δυνατό.

Αν νομίζετε ότι θα τη γλιτώσετε κάνετε λάθος, γιατί ενώ δεν είμαι μικρό παιδί (σαν αυτά που απευθύνεστε και κοροϊδεύετε), είμαι ένα μεγάλο παιδί που παίρνει τις σακούλες σας και μάλιστα τόσο τυχερό που κερδίζω πάντα.


Κι αν κάποιος αναγνώστης αναρωτηθεί 'μα καλά με τι ασχολείται αυτός εδώ;' σας απαντώ πολύ απλά και καθαρά πως κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και μ'αυτούς τους αεριτζήδες.

Μου τη δίνει να με δουλεύουν!

16 σχόλια:

ανεστης είπε...

νομίζω πως πρέπει να στραφείς κατα του περιπτερά/ψιλικατζή για να τον αναγκάσεις να σου δώσει τα στοιχέια του τιμολογίου και μετά βουρ στο Υπουργείο (υπ)Ανάπτυξης και τη Γραματεία Καταναλωτή (τηλ 1520).
ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ!

.liketobite είπε...

Καλημέρα,

Σ'ευχαριστώ για τη συμβουλή. Αν έχω κάποιο νεότερο θα το δημοσιοποιήσω.

Ανώνυμος είπε...

file an 8es pragmati na breis tin etereia
einai stin odo sokratous stin a8ina sto 16 exe ypopsi sou otii allazei sunexos parastasis alla panta eponumia lucky bag
kai panta anonyma xoris onoma eterias kai tilefona diey8unsiskali epityxia se opoia kinisi sou

.liketobite είπε...

Ανώνυμε σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι ο μοναδικος που βγεζει αυτη την σακουλα ολεσ σχεδον οι τυχερες σακουλες που κυκλοφορουνε δεν εχουνε καμια ενδειξη κατασκευαστη αρα καλυτερα να απευθυνης το παραπονο σου στο υπουργειο εμποριου να το ψαξουν μην τρεχεις μονος γιατι σε βλεπω να μπλεκεις με τουσ δικηγορουσ και αντε να βγαλεις ακρη

.liketobite είπε...

Σκεφτόμουν να ενημερώσω το υπουργείο εμπορίου ή το ΙΝΚΑ. Πραγματικά δεν έχω καμία διάθεση να τρέχω στα δικαστήρια.

καλημέρα

.liketobite είπε...

Το θέμα το κατήγγειλα στην Γραμματεία καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης επώνυμα και όπως μου είπαν θα το διερευνήσουν και θα έχω γραπτή ενημέρωση. Σε αναμονή λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

paidia diabasa to 8ema sas alla den einai i moni oles oses kykloforoun sakoules me tetoia paixnidia den exoune kataskeuasti ase pou exoune kapoies apo aytes kai glukismata mesa amfibolou poiothtas kai proeleusis prosoxi loipon min ta doseta sta paidia kindynos 8anatos

Ανώνυμος είπε...

magkes ola kala ena kai simantiko den exete dei se aytes tis sakoules pou kykloforoune EXOYNE LIANIKI TIMI PROKA8ORISMENIpragma pou apagoreytai para mono otan einai eidos diatimisis pou ayto den einai ara uparxei enarmonismeni politiki kartel diladi na poulane oloi tis idies times kai profanos na kerdizoune polu perisotero apo oti 8a eprepe an upirxe antagonismos

.liketobite είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι, κατ'αρχήν πρέπει να πούμε πως υπάρχουν δωροσακούλες επώνυμες. Έχει να τύχει να τις δω και αναγράφουν όλα όσα προβλέπονται από το νόμο. Τώρα για το θέμα της τιμής, η κάθε εταιρεία βάζει τη δική της τιμή. Άλλες στοιχίζουν 1 ευρώ και άλλες 3 ευρώ. Αυτό μάλλον έχει να κάνει με το περιεχόμενο.

Ακόμα δεν έχω λάβει ενημέρωση από τη γραμματεία καταναλωτή. Ευελπιστώ ότι θα μου απαντήσουν.

Ανώνυμος είπε...

ti egine to elliniko dimosio sou apantise?

.liketobite είπε...

Έχουμε νεότερα. Αν θέλεις διάβασε τα νεότερα στο

http://liketobite.blogspot.com/2007/06/update.html

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε καταναλωτή. Πραγματικά λυπάμαι για λογαριασμό όλων των "αεριτζήδων" + "ανώνυμων" που προωθούν στην αγορά τέτοιου είδους προιόντα. Είμαι ιδιοκτήτης εταιρίας κατασκευής τέτοιου προϊόντος. Επώνυμος όμως, με το "Ε" κεφαλαίο. Με όλα τα στοιχεία, με όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενδείξεις πάνω στα προιόντα μου. Λυπάμαι που εξαιτίας "αυτών" και επειδή είμαι ο μόνος "μεγάλος" επώνυμος, με κυνηγούν όλοι. ΕΦΕΤ - ΙΝΚΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ κτλ. Δεν μπορούν να πιάσουν τους αεριτζήδες και ενοχλούν εμένα. Τιμολόγια δεν πρόκειται να βρεις στα σημεία διότι τα προϊόντα τους διακινούνται "μαύρα". Άνευ τιμολογίου μέσω συνταξιούχων που βγάζουν το χαρτζιλίκι τους. Άρα δύσκολο το έργο σου. Μακάρι να βρεις μια άκρη. Σε χαιρετώ και σου εύχομαι την επόμενη φορά να κάνεις μια πραγματικά επώνυμη επιλογή αγοράς. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

.liketobite είπε...

Ανώνυμε Κατ'αρχήν πρέπει να σας πω πως εκτιμώ ιδιαίτερα τη παρουσία σας και τη συμμετοχή σας σ'αυτή τη κουβέντα.

Το μάθημά μου το έμαθα και να είστε σίγουρος πως μόνο επώνυμα προϊόντα αγοράζω πλέον. Άλλωστε η ανώνυμη δωροσακούλα δεν ήταν δική μου επιλογή αλλά της 4χρονης κόρης μου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως είναι δυνατόν εφ'όσον οι αρχές έχουν δείξει ενδιαφέρον, να μην μπορούν να εντοπίσουν τον υπεύθυνο. Οι συνταξιούχοι διακινητές είναι το μικρότερο κακό στην υπόθεση. Εδώ μιλάμε για βιομηχανία. Κάποιος κατασκευάζει ή εισάγει τα δώρα, κάποιος τυπώνει σακούλες, κάποιος συσκευάζει και κάποιος εμπορεύεται. Όλα αυτά απαιτούν τη συμμετοχή αρκετών ανθρώπων. Και πέρα από τη παραοικονομία, υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας των παιδιών που υποθέτω το γνωρίζετε καλύτερα από μένα. Το να αναγράφει CE η σακούλα δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ασφάλεια των παιδιών εφ'όσον δεν έχει ελεγχθεί το περιεχόμενο από τις αρμόδιες αρχές.

Εν ολίγοις μιλάμε για μια κατάσταση που κρίνεται επικίνδυνη και παράνομη από πολλές πλευρές και χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω επ'ακριβώς, μπορώ να υπολογίσω με απλή αριθμητική πως τα 20-30.000 περίπτερα που υπάρχουν στη χώρα μας (συν τα ψιλικά και άλλα σημεία πώλησης) μπορούν να κάνουν ένα αξιοθαύμαστο τζίρο.

Τέλος για την ενημέρωσή σας θέλω να προσθέσω πως προσωπικά δεν έχω αναλάβει κανένα "έργο", απλώς έκανα μια επώνυμη καταγγελία στις αρχές, οι οποίοι με επίσημο έγγραφό τους με ενημέρωσαν πως το θέμα προωθήθηκε στους αρμόδιους προς διερεύνηση όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Καλές δουλειές και καλό καλοκαίρι και σε εσάς.

AMB SWEET PLAY είπε...

Αγαπητοί κύριοι,
πραγματικά στην αγορά κυκλοφορούν σακούλες χωρίς στοιχεία και κατά κάποιο τρόπο "επικίνδυνες".
Όμως, υπάρχουν εταιρείες στον χώρο, που έχουν επενδύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σε εξέλιξη, κτιριακές εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό.
Γι' αυτό, θέλω να τονίσετε και να αναδείξετε αυτού του είδους τις "τίμιες" και "προσεγμένες" προσπάθειες Ελλήνων επιχειρηματιών. Αξίζει τον κόπο να πάμε μπροστά.
Δεν είναι τυχαίο, που οι εξαγωγές μας προς Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία κ.α. χώρες ανεβαίνουν συνεχώς. Γνωρίζετε τα δεδομένα του εξωτερικού και είναι αυτονόητο να καταλάβετε την ποιότητα.

Φιλικά
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων AMB SWEET PLAY

.liketobite είπε...

Κύριοι/ες της amb sweet play η θέση που έχω λάβει σε αυτό το θέμα νομίζω πως είναι ξεκάθαρη. Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που λειτουργούν ανώνυμα με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στους καταναλωτές. Αν έχετε διαβάσει και το update του συγκεκριμένου post τότε θα ξέρετε πως πράγματι δεν τους άφησα έτσι αφού έκανα επίσημη καταγγελία στις αρχές.

τη καλημέρα μου