Τετάρτη 11 Απριλίου 2007

καλύτερα να μασάς...

Αναδημοσιεύω από το in.gr:

Δηλώσεις Αλαβάνου
Στο θέμα του ναυαγίου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος: «Δυστυχώς τα κρουαζιερόπλοια είναι κράτος εν κράτει στη χώρα μας. Υπάρχουν, πρώτον, είτε απαράδεκτες προνομιακές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα στην ασφάλιση των πληρωμάτων ή στην ηλικία των πλοίων και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καμία εποπτεία. Αυτή η κατάσταση πρέπει να λήξει αμέσως.
» Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να διερευνηθούν ερωτηματικά και να αναληφθούν ευθύνες σχετικά με την έκβαση της όλης επιχείρησης, η οποία, παρότι έγινε σε ιδανικές συνθήκες από άποψη καιρού, κατέληξε όμως να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα και να βρεθεί στο βυθό το πλοίο.
» Και, το τρίτο, που κατά τη γνώμη μου είναι και το εξαιρετικά επείγον, είναι να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα μιας οικολογικής βόμβας που έχουμε στο βυθό του Αιγαίου σήμερα.»


Εσείς τώρα πιστεύετε πως έκανε δηλώσεις για το ναυάγιο; Η άποψή μου για αυτόν είναι ότι πρόκειται για έναν μορφωμένο, 'ζωντανό' και έξυπνο άνθρωπο παρ'όλο που δεν ανήκω στη παράταξή του (βασικά δεν βρίσκομαι σε καμία παράταξη). Αλλά με αυτό το σχολιασμό τι να πω και τι να υποθέσω;

Δηλαδή αν δεν υπήρχαν αυτές οι 'απαράδεκτες προνομιακές ρυθμίσεις' δεν θα συνέβαινε το ναυάγιο! Ή αν είχε τρικυμία δεν θα πλυμμήριζε η καμπίνα των αγνοούμενων, δεν θα σφήνωνε η πόρτα της και θα είχαν γλιτώσει! Αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε ας πούμε και κάτι σίγουρο περί 'οικολογικής βόμβας'!

Τη θυμάστε την ατάκα από μια διαφήμιση; 'Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!'